Zašto AEE Program?

Pomažemo studentima-sportistima da donesu najbolje odluke u vezi njihove edukacije.

AEE Consulting je dizajniran da pomogne studentima sportistima i njihovim roditeljima pri donošenju odluke u vezi obrazovanja u Americi. To je verovatno i jedna od ‘najskupljih’ i najznačajnih odluka koju će zajedno doneti u toku života.

– Veljko Petričković, AEE Consulting osnivač, Boston University alumnus

NCAA, organizacija koja reguliše koledž sport u Americi okuplja oko 1,100 univerziteta i fakulteta, sa više od 19,000 timova i 480,000 sportista. Ova organizacija godišnje raspodeli više od 2.7 miljardi dolara sportskih stipendija. Mogućnosti bavljanja sportom na koledž nivou su promenile okruženje i dinamiku univerzitetskog sporta u Americi i svetu. Sa druge strane, ogroman broj fakulteta koji nude sportske stipendije povećava i verovatnoću donošenja pogrešne odluke. Ovo se često dešava usled loše procene i priprema kandidata tokom prijave i upisa na fakultet.

AEE Konsulting program smo dizajnirali da bi se izbegli ovi problemi. Ukazujemo studentima i roditeljima na skrivene zamke u karijeri mladog studenta-sportiste u Americi. Kroz AEE konsalting program identifikujemo spoljašnje i unutrašnje razloge koji mogu uticati na donošenje pravilne odluke o izboru univerziteta.

Početna analiza i procena kandidata se obavlja na nekoliko nivoa. Na ovaj način ličnost i interesovanja kandidata, njihove akademske i sportske mogućnosti, dostignuća i talenat utiču na preporuku o daljem usmeravanju kandidata. Tek nakon faze procene i pripreme naš program daje praktične instrukcije o prijemu i započinjanju realnih, planskih studija na univerzitetima i fakultetima u SAD-u. Na samom kraju, programom stavljamo kandidate u situaciju kada mogu da izaberu više opcija obrazovanja. Ovim se minizuje rizik pri donošenju pogrešne odluke o izboru fakulteta, školovanju i životu u Americi.